Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 75,-

Gallina de piel wijnen te koop bij TeamVino

VLNR: David Seijas, Ferran Adrià, Juli Soler, Ferran Centelles

Gallina de Piel Wines

Gallina de Piel wijnen is een 'mind blowing' wijn-project van David Seijas.

David is een échte 'enfant terrible' tot hij per toeval bij El Bulli ('s werelds beste Michelin driesterrenrestaurant) in het Spaanse Rosas terecht kwam in het jaar 2000. Hij was daar 11 jaar lang sommelier tot het sloot in 2011. In deze periode wint hij onder andere de titel 'best taster in Spain' in 2006 & 'Premio Nacional de Gastronomía' in 2011. Ook na die tijd was hij nauw betrokken bij elBulliLab.

Momenteel is hij professor wijnkunde aan de universiteit, full time FC Barcelona fan, wijnschrijver & wijnrecensent én maakt hij zijn eigen wijnen onder de naam Gallina de Piel Wines!

Samen met zijn kompaan Guillem Sanz Obach (sommelier met een achtergrond in Architectuur & Design, wat terug te zien is in de prachtige labels & website) & Ferran Centelles (tevens oud sommelier van El Bulli en wijnrecensent van Jancis Robinson) maken ze fantastische wijnen!

Een ode aan Johan Cruijff

'Gallina de piel' is een letterlijke vertaling vanuit het Nederlands, die Johan Cruijff gebruikte om 'kippenvel' uit te drukken, in zijn tijd bij FC Barcelona. Gallina de piel = vellenkip. Uiteraard bedoelde hij piel de gallina = kippenvel.

Wijnen

David's doel is om de veelzijdigheid van de Spaanse gastronomie te laten spreken in zijn wijnen en laten we eerlijk zijn; bij Spanje denken we allemaal aan heerlijk eten en drinken, toch?

Hij werkt intensief samen met lokale wijnboeren waar hij de allerbeste wijngaarden zelf selecteert. Hij werkt voornamelijk met inheemse druivenrassen met als ultiem doel om frisse en elegante wijnen te maken en het terroir te laten spreken.

Ook nieuwsgierig naar goede nieuwe wijnen?