Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 75,-

Ending dry January! - Basic

Rosé:

Les petits Pins Rosé - Dom Brial, 2017

Herkomst: Roussillon - Frankrijk
Druiven: Grenache Noir & Syrah

We zitten nog midden in de winter maar voor je het weet lig je alweer op het strand of in het park. Dat kan uiteraard niet zonder een heerlijk glas rosé, dus leg deze alvast klaar in de koelkast! Gemaakt van 70% Grenache Noir & 30% Syrah. Deze wijn is licht verteerbaar maar zeker ook smaakvol en kruidig dus ook heerlijk bij salades en andere niet te zware gerechten.

Wit:

Les Darons Blanc - Jeff Carrel

Herkomst: . Languedoc - Frankrijk
Druif: Marsanne & Bourboulenc

Deze wijn vindt zijn oorsprong in het diepe zuiden van Frankrijk. Het is een blend van (met name) Marsanne maar ook Bourboulenc druiven. Deze wijn is wat ouder en rijker dan de gemiddelde witte wijn. Zonder zware houtlagering maar toch gewichtig. Mooi bij een stevig stukje vis van de gril.

Save Water Drink Riesling FREE Allendorf

Herkomst: Rheingau - Duitsland
Druiven: Rielsing

Dry January mag dan wel voorbij zijn, het is altijd goed om iets lekkers alcoholvrijs in je koelkast te hebben. Ja, je las het goed; lekker! Deze wijn, want dat was het oorspronkelijk, is gemaakt van de bekendste witte Duitse druif: Riesling. Door korte maar intense verhitting verdampt de meeste alcohol, het restant halen ze eruit door filtratie. Riesling staat bekend om zijn mooie frisse zuurtjes. Als je hem goed koud drinkt pakken deze zuurtjes het gemist van de alcohol op en hou je dus een heerlijk glas alcoholvrij wijn over die niet mierzoet is.

Rood:

La Roque Dansante - Philippe Courrian, Coteaux De La Cabrerisse

Herkomst: Roussillon - Frankrijk
Druiven: Grenache & Carignan.

Wijnboer Philippe Courrian is groot geworden met een klassiek château in het prestigieuze Bordeaux. In 1992 kocht hij een 2e château in de Corbières waar hij in dezelfde stijl wijn maakt. Deze wijn is een blend van 60% Carrignan & 40% Grenache opgevoed op houten vaten. Een stevige wijn die wat tijd nodig had maar deze 2015 is momenteel perfect op dronk. Heerlijk met de klassieke Franse keuken. Drink hem niet te warm, 16/ 17 graden Celsius is perfect.

Albiker - Bodegas Altun.

Herkomst: La Rioja - Frankrijk
Druiven: Tempranillo

Bij rode Rioja denk je waarschijnlijk direct aan een hele zware rode wijn? Goed gegokt want ruim 95% van de wijnen uit deze streek zijn dat. Hier hebben we een hele gave uitzondering voor je gevonden! Deze wijn is gemaakt van dezelfde druiven als normale Rioja; Tempranillo, maar dan gemaakt zoals wijnen in de Beaujolais, namelijk heel fruitig. Best of both worlds: wel structuur en stevigheid maar super soepel en fruitig! Lekker koel drinken: 14/ 15 graden! Perfect voor bij het aperitief of de hele avond door.

Il Casolare Rosso - Fatt. San Lorenzo

Herkomst: Marche - Italië
Druif: Montepulciano & Sangiovese

In het binnenland van Italië, voorbij Toscane maken ze ongelofelijk veel mooie wijnen, zo ook deze! Het is een blend van 50% Montepulciano en 50% Sangiovese uit een warmer gebied dus mooi rond en vol. Opvoeding van 3 maanden op betonnen vaten zodat niet het hout van de vaten maar de druiven voor zichzelf spreken. Biologisch gecertificeerd.

Ook nieuwsgierig naar goede nieuwe wijnen?