Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 75,-

Ending dry January! - Deluxe

Rosé:

Coteaux Bourguignons Rosé - Bellenos

Herkomst: Bourgogne - Frankrijk
Druiven: Gamay

We zitten nog midden in de winter maar voor je het weet lig je alweer op het strand of in het park. Je moet dus een rosé in de koelkast klaar hebben liggen om dat straks te vieren. Óf gewoon omdat rosé het hele jaar door gedronken kan worden! Deze rosé is gemaakt van Gamay druiven uit de Bourgogne. Ze gebruiken deze druiven ook voor Beaujolais wijnen en geven een wijn vaak een fruitig karakter. Naast fruit heb je ook een heel zacht mondgevoel wat hem extra verslavend maakt. Serveer hem niet té koud. 9 à 10 graden is perfect.

Wit:

Pinot Blanc - Jean Louis Deparis

Herkomst: Elzas - Frankrijk
Druiven: Pinot Blanc

Een klassieker uit de Elzas regio in noordoost Frankrijk. Niet ver van Nederland trouwens en zeker een bezoekje waard. Bijkomende voordeel en waarschijnlijk tegen alle verwachtingen in; dit is tevens de meest zonnig streek van het land doordat de vogezen (gebergte) de meeste wolken uit het westen tegenhouden. Ze zijn er nog niet maar straks heerlijk te combineren met asperges of Zeeuwse mosselen! Een niet té zware wijn zonder houtopvoeding maar met voldoende vulling! Schenk hem op 9 à 10 graden Celsius.

Les Moulins Faugeres Blanc - Pierre Gaillard

Herkomst: Faugeres - Frankrijk
Druif: Grenache Blanc, Rousanne & Vermentino

Deze wijn schenk je om indruk te maken bij je schoonouders of gewoon omdat je het verdient hebt! De gerenommeerde wijnmaker Pierre Gaillard uit de Rhône heeft dit wijn-domaine onder zijn hoede en maakt hier prachtige maar vooral ook krachtige wijnen. De Grenache blanc & Roussanne hebben bijna een jaar op Franse houtenvaten gerijpt, dit geeft een ronde romige smaak. De verfrissende Vermentino druif maakt als laatste deel uit van de blend, deze heeft helemaal geen hout gezien en dat maakt het een fantastisch geheel. Deze wijn kan prachtige bij witvlees, vis of roodvlees met niet te zware sauzen. Niet te koud serveren; 10 à 11 graden Celsius is perfect, Bon appétit!

Rood:

Quite Veronica Ortega

Herkomst: Bierzo - Spanje
Druif: Mencia

Je komt ze niet vaak tegen: een vrouwelijke wijnmaakster! Veroncia Ortega heeft haar strepen meer dan verdiend in de (door man gedomineerde) wijnwereld. Na veel reizen en studeren is ze teruggekeerd naar de regio waar ze vandaan komt: Bierzo in noordwest Spanje. Dit is trouwens de meest natte regio van Spanje dus boek niet meteen een vlucht nadat je deze wijn hebt gedronken. Deze wijn is gemaakt van Mencia druiven, en die ken je waarschijnlijk niet want je ziet ze niet heel veel op de Nederlandse markt én dat is jammer! Mencia kan je een beetje vergelijken met de veel bekendere druif; Cabernet Franc. Opvoeding van 8 maanden, deels op Franse vaten en deels op amfora's. Heerlijk intens glas, drink hem op 16 graden Celsius.

Carignan Vielilles Vignes - Michel Campillo

Herkomst: Roussillon - Frankrijk
Druiven: Carignan

Het stoere label verraadt de stijl van deze wijn al een beetje, dit is een krachtpatser! Gemaakt van 100% Carignan druiven uit de middellandse zee-streek: de Languedoc. Vieilles Vignes kom je vaker tegen op wijnetiketten en staat voor oude stokken. Helaas is dit geen wettelijke vastgestelde term en wordt hij te pas en te oppas gebruikt. In principe is ouder dan 25/30 jaar oud omdat de productie van de plant dan afneemt en dat is hier gelukkig ook het geval. Deze wijn drinken we op ongeveer 16 graden Celsius.

Savuto - Odoardi

Herkomst: Calabrië - Italië
Druiven: Gaglioppo, Greco Nero, Magliocco Canino & Nerello Cappucio

Deze wijn komt het uit meest zuidelijke stukje vasteland Italië; Calabrië, zeg maar de teen als je Italië met een laars vergelijkt. Een prachtige blend van de volgende inheemse druivenrassen: 45% Gaglioppo - 30% Greco Nero - 20% Magliocco Canino - 5% Nerello Cappucio. Pin jezelf niet te veel vast aan deze percentages, het blijven wijnboeren én die wil je over het algemeen niet in je laboratorium hebben. De wijngaarden kijken uit over de Middelandse Zee, prachtig! 'Wining & Dining' is voor de meeste 'locals' hobby nummer 1 dus als wijnboer zorg je wel voor kwaliteit! Dit is er eentje waar de hele regio trots op zal zijn! Serveren op 16 graden Celsius.

Ook nieuwsgierig naar goede nieuwe wijnen?