Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 75,-

Voorjaarsbox - Deluxe

Ikigall - Gallina de Piel - 2019

Geïnspireerd op het Japanse concept 'Ikigai'. Ikigai is een concept dat staat voor datgeen waar je van houdt, goed in bent, de wereld nodigt heeft én je je geld mee kunt verdienen. Dit is een wijn waarvan David Seijas (oud-sommelier het beste restaurant van de wereld, El Bulli) bescheiden gelooft dat het de moeite waard is om te leven!

Wijn met een zorgeloos karakter met een basis van Xarel.lo druiven van zeer goede kwaliteit, aangevuld met Malvasía de Sitges en Moscatel de Alejandría. Een aromatische verfrissende wijn. Proefnotitie van David: Uitzonderlijk fris zomer- en herfstfruit, tonen van gele perzik, mandarijn, oranjebloesem en een vleugje venkel.

Morillon blanc - Jeff Carrel - 2018

Dit is niet zomaar een Chardonneetje.. nee, dit is een serieus en stevig glas Chardonnay met een prachtige houtlagering van bekende wijnmaker Jeff Carrel uit de Languedoc. Heerlijk bij een in de boter gebakken visje maar ook bij niet te zware vleesgerechten.

'Val do Sosego' Albariño - Bodegas As Laxas - 2019

Dit is zo'n wijn waar we zelf nooit genoeg van kunnen krijgen. De Albariño druif is heer en meester in het noordwesten van Spanje. Fris en fruitig in de aanzet maar daarna ziltig, vol en prachtige ronde, lange afdronk. Perfecte borrel of aperitief wijn maar ook prachtig met vrijwel alles uit de zee. Niet voor niets uitgeroepen tot mosselwijn van het jaar!

Artù - Fattoria San Lorenzo - 2015

Een blend van 60% Montepulciano en 40% Sangiovese uit de Marken. Deze 2 bekende Italiaanse druifsoorten hebben ruim 18 maanden op eikenhout gelegen en dat proef je terug aan de intensiteit.

De sappige tonen van de Montepulciano zorgen voor de smaak van braambes, zwarte kers of pruimen in de wijn. Sangiovese zorgt voor de kruidige smaken, maar ook voor aardse tonen of leer. Deze wijn is vol en krachtig van smaak maar bevat niet extreem veel tanines. De wijn gaat perfect bij een lekker stuk vlees.

Mimetic - Gallina de Piel - 2018

Wederom een prachtige creatie van David Seijas, oud sommelier van het beste restaurant van de wereld; El Bulli. Deze wijn is simpelweg gemaakt om te genieten met vrienden en als het even kan met de wat gerechten of tapas uit de Spaanse keuken! David stelt een regionaal gerecht voor: Ternasco, het jonge lam uit Aragón met over oven geroosterde aardappelen. Proefnotitie van David: aroma's van zwarte pruimen, bosbessen, bramen, bloemen en tijm met een beetje menthol op de achtergrond.

Ook nieuwsgierig naar goede nieuwe wijnen?