Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 75,-

Winter is coming - Deluxe

Mousserend:

Cava Brut Nature Reserva - Oliveda

Herkomst: Cava D.O. - Catalonië, Spanje
Druiven: Macabeo & Xarel·lo

Cava wordt vaak onterecht gezien als een minderwaardige mousserende wijn ten opzichte van bijvoorbeeld Champagne. Met deze fantastische Cava leveren de Catalanen, waar ruim 95% van alle cava wordt gemaakt, het bewijs dat er topkwaliteit Cava's bestaan die niet onder doen voor Champagne.

Deze Cava Reserva heeft ruim 18 maanden gerijpt in de kelders van de Bodega en heeft daardoor een zeer verfijnde mousse ontwikkeld. Deze cava is brut nature en heeft dus geen toegevoegde suikers. Deze droge stijl is een heerlijk verfrissend aperitief maar ook een perfecte begeleider voor bijvoorbeeld oesters! Serveer deze wijn op 8 graden Celsius.

Wit:

Ana de Altun - Bodegas Altun

Herkomst: Rioja D.O.Ca, Spanje
Druiven: Viura & Malvasía

Rioja staat bij het grote publiek bekend om de rode wijnen gemaakt van de Spaanse nationale trots; Tempranillo met een flinke houtopvoeding. Dit is het witte antwoord hierop! Een heerlijk volle witte wijn met aroma's van citrusfruit zoals ananas en een brood/ brioche-achtige toets van de houtopvoeding.

Drink deze wijn niet te koud want dan geeft hij niet alles. Eventueel in combinatie met een stevig stukje vis maar zeker ook vleesgerechten! Serveer deze wijn op 10 à 12 graden Celsius

Chardonnay - Jeanne Gaillard

Herkomst: Collines Rhodaniennes I.G.P. - Rhône, Frankrijk
Druif: Chardonnay

Misschien wel de meest bekende witte druif op onze planeet. Je komt ze overal tegen, in zowel warme als koude klimaten en op het noordelijk & zuidelijk halfrond. Er zijn dan ook talloze stijlen van fris tot rijk. Zomaar zeggen dat je niet van Chardonnay houdt is dan ook een vreemde uitspraak.
Jeanne Gaillard, de vrouwelijke wijnmaakster en tevens dochter van de befaamde Pierre Gaillard, heeft deze Chardonnay-ranken aangeplant in de noordelijke Rhônevallei. De rijping op Franse eikenvaten duurt 9 tot 12 maanden dus dit is een volle, ronde en rijke stijl.
De boterachtige toets in deze wijn harmonieert perfect met bijvoorbeeld een witvisje, zoals tong, gebakken in de roomboter! Klassiek maar oh oh zo lekker! Serveer deze wijn op 10 à 12 graden Celsius

Rood:

Pinot Noir 'Les Coteaux' - Jeff Carrel

Herkomst: Vin de Pays d'Oc - Languedoc, Frankijk
Druif: Pinot Noir

Legendarische rode wijnen die tot de top van de wereld behoren in kwaliteit & prijs worden in veel gevallen van Pinot Noir gemaakt. Deze druif wordt tegenwoordig over de hele wereld aangeplant, denk hierbij aan de Bourgogne, Tasmanië & Oregon, allemaal relatief koele klimaten.

Wat doe je als je deze druif in de veel warme Languedoc aanplant? Precies.. je gaat de hoogte in! Deze wijnranken staan dan ook op de voet van Pyreneeën.

Deze wijn heeft een lichte houtopvoeding gehad dus naast fruit vinden we ook wat aardse tonen. Eigenlijk ook wel de wijn om te genieten bij vis, wanneer rood de voorkeur heeft. Zo is de wijn met tonijn een prachtige combinatie. Serveer deze wijn op maximaal 15 graden Celsius.

La Bestia negra - Finca Rabos, Oliveda

Herkomst: D.O. Empordà, Catalonië, Spanje
Druiven: Grenache noir & Cabernet Sauvignon

Eigenlijk zouden we je moeten verplichten om de theme song van de film Rocky af te spelen elke keer als je deze fles opent. Hij doet namelijk in alle opzichten zijn naam eer aan; het is een beest van een wijn!

De Grenache noir heeft ruim een jaar op Amerikaans eikenhout gerijpt & de Cabernet Sauvignon tegelijkertijd op Frans hout. Verspillende soorten hout uit verschillende regio's geven, net zoals bij druiven, een heel ander smaakprofiel.

Serveer deze wijn op ongeveer 16 tot maximaal 17 graden Celsius naast een mooie steak met bearnaisesaus en je avond kan niet meer kapot.

Rioja Crianza - Bodegas Altun

Herkomst: Rioja D.O.Ca, Spanje
Druiven: Tempranillo

Een klassieker is niet voor niets eens klassieker geworden maar alleen omdat het écht goed is. Atún is een familie-bodega waar de nieuwe generatie net in het bedrijf is gekomen. Ze hebben allerlei nieuwe projecten lopen en brengen verschillende moderne stijlen wijn op de markt maar deze klassieker is al heel lang hetzelfde.

Ze gebruiken hier handgeselecteerde Tempranillo druiven die voor 14 maanden 50% op Franse eikenhoutenvaten en voor 50% op Amerikaanse eikenhoutenvaten rijpen. Deze wijn is nu op dronk maar kan ook zeker nog even de kelder in waar hij zich verder zal ontwikkelen komende paar jaar.

Qua wijnspijs is dit uiteraard de perfect combinatie met de klassieke Spaanse keuken. Serveren op 16 graden Celsius.

Wijnen nabestellen!

Ook nieuwsgierig naar goede nieuwe wijnen?