Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 75,-

Ending dry January! - Premium

Rosé:

La Cuvée des Annibals Rosé - Domaine des Annibals

Herkomst: Coteaux Varois en Provence - Frankrijk
Druiven: Grenache, Cinsaut, Syrah, Ugni Blanc, Rolle

Voor veel mensen is dit de ultieme rosé, uit de Provence! Prachtige lichtroze kleur met een zeer verfijnde smaak afkomstig van biologisch geteelde druiven. Droog maar fruitig, perzikaroma's met frisse tonen van citrus en ananas. Aanbevolen gerechten: zomerse gerechten, zeevruchten, wit vlees, zolang het maar in de zon is! Serveer hem op 8 graden Celsius.

Wit:

Vermentino Costamolino - Argiolas

Herkomst: Sardinië - Italië
Druiven: Vermentino

Vermentino van misschien wel de allerbeste wijnproducent uit Sardinië! Vermentino heeft veel aan populariteit gewonnen de afgelopen jaren en niet voor niets, wat een prachtwijn! Na de aromatische neus krijg je een volle, kruidige aanzet met rijp wit fruit, een vleugje venkel én een goede lengte. Lekker bij rijke maaltijdsalades, vis en schaal & schelpdieren. Drinken op 8 à 9 graden Celsius.

Keration - Giasira Giovanni Boroli

Herkomst: Sicillië - Italië
Druif: Cataratto Lucido

Nog een eilandwijn! Deze keer gaan we nóg zuidelijker naar het eiland Sicilië. Gemaakt van Cataratto Lucido druiven. Een gedeelte van deze wijn heeft 6 maanden op houten barriques gelagerd wat hem een volle ronde smaakbeleving geeft. Een kleine jaarlijkse productie van ongeveer 2500 flessen waar wij een gedeelte van hebben kunnen bemachtigen. Biologisch gecertificeerd. Drinken op 8 à 9 graden Celsius.

Rood:

Pfeffersburger Schiava Nals - Margreid

Herkomst: Alto-Adige - Italië
Druiven: Schiava

Nals Margreid is opgericht in 1985 toen de wijnhuizen van Nalles (1932) en Magre (1954) de krachten bundelden. Momenteel behoort het tot de absolute topproducenten van Alto-Adige. De in 2011 totaal nieuw opgetrokken wijnkelder is een architectonisch hoogstandje van grote schoonheid. In de vinificatieruimtes doet de zwaartekracht haar werk om zo min mogelijk te hoeven overpompen. De druiven komen van 160 hectare die worden verbouwd door 140 wijnboeren waar hoge eisen aan worden gesteld met respect voor natuur en milieu. Er wordt alleen gewerkt met ecologische bestrijdingsmiddelen om een natuurlijk evenwicht te bereiken in de wijngaard. De wijn is gemaakt van Schiava druiven, een lokale grootheid. Voor de handigheid: ze noemen deze druif soms ook wel 'Vernatsch' & 'Trollinger' Lichtrood van kleur. Een zuivere, fruitige geur met een pepertje in het aroma. De smaak is rond, soepel en fris met wat rozebottel, kers en blauwe pruimen in de finale. Drink op 15/16 graden.

Cotes Du Rhône La Dame Rousse - De La Mordoree

Herkomst: Mordorée - Rhône, Frankrijk
Druiven: Grenache, Syrah, Cinsault, Carignan & Counoise

Wie houdt van kruidige rode wijnen, moét wel houden van Mordorée uit de zuidelijke Rhône. De druiven; grenache en syrah, aangevuld met een kleinere hoeveelheid cinsault, carignan en counoise - zijn afkomstig van wijnstokken van zo'n twintig jaar oud. Ze worden met de hand geplukt en na een zorgvuldige selectie, ontsteeld en geperst. Het sap vergist op lage temperatuur, waardoor naast kruidigheid ook elegantie een kerneigenschap is. Dieprood van kleur en met een aantrekkelijke neus van rijpe kersen, bramen en viooltjes. De smaak is lekker kruidig, met zoetige dus superrijpe tannine en een lange, frisse afdronk. Verrukkelijk bij charcuterie, kaas uit het vuistje en gegrilde entrecote.

Tour Haut Caussan - Medoc 2002

Herkomst: Bordeaux - Frankrijk
Druiven: Cabernet Sauvignon & Merlot

Als premium box member gun jij jezelf alleen het allerbeste. Rode Bordeaux van 18 jaar oud, klassieker konden we het bijna niet maken! Deze wijn is op ook nog eens op klassieke wijze gemaakt en dan heeft hij altijd wat tijd meer tijd nodig om op dronk te komen. Gemaakt van 50/50 Cabernet Sauvignon en Merlot en uiteraard rijping op Franse houten vaten, waarvan 25% nieuw. De molen op het etiket staat ook daadwerkelijk in de wijngaard, prachtig! Schenk hem voorzichtig, zeker het laatste glas, want er kan wat depot zijn ontstaan. Dit is trouwens eerder een kwaliteitsteken dan dat het niet goed zou zijn. Recentelijk nog geschonken in het wijnarrangement van restaurant de Librije ***. Serveer hem op 16 graden Celsius met het beste stuk vlees dat de slager in huis heeft, Franse chansons op de achtergrond en geniet!

Ook nieuwsgierig naar goede nieuwe wijnen?