Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 75,-

Voorjaarsbox - Premium

Hill Pinot Grigio - Nals Margreid

Pinot Grigio won behoorlijk aan populariteit toen de dames van de bekende serie Sex in the City elke dag een glaasje van deze wijn dronken.

Deze wijn uit de noordelijk-Italiaanse provincie Zuid-Tirol is niet direct wat je verwacht van een Pinot Grigio want helaas zijn er veel van matige kwaliteit. Wijnmaker Harald Schraffl produceert met zijn 80 jaar oude wijnstokken zeer geconcentreerde druiven en dat proef je terug in de wijn. Oude stokken betekent kleine druiven en kleine druiven zorgt voor zeer geconcentreerde smaak. Deze wijn heeft body en structuur. De smaak is dik maar sappig, rond en elegant. Deze wijn gaat perfect bij Asperges (nog net in het seizoen) maar ook bij de lichte Italiaanse keuken; antipasti, risotto met langoustines, pasta met zeevruchten of insalate caprese. Drink hem niet te koud, maar rond de 9 à 10 graden, dan komen alle smaken beter tot hun recht.

Beaujolais villages 'vieille vignes' - Jean Claude Lapalu - 2017

Beaujolais wijnen zijn gelukkig weer helemaal hot en happening! Je komt ze tegen in sommelier-menu's bij de beste restaurants van de wereld en dat is niet voor niets! In de Beaujolais, het meest zuidelijke gedeelte van de Bourgogne, maken ze wijnen met wereldfaam van de Gamay druif. Jean-Claude Lapalu is een bijzondere wijnboer die op geheel eigen wijze en volledig biologisch werkt.

Donker paars en rood van kleur met diepe concentratie. Op de neus heel veel rood fruit zoals kersen en aardbeien. Ongelofelijk zuiver, expressief en elegant. Let op, dit is ongelofelijk verslavend. Drink hem nooit warmer dan 15 à 16 graden Celsius.

Roussanne - Jeanne Gaillard - 2018

Dochter van beroemde wijnmaker Pierre Gaillard; als kind moest ze ooit als straf helpen in de wijngaard. Deze ervaring wakkerde haar passie voor wijn ongetwijfeld aan! Later studeerde ze sales en wijnbouw in Beaune. Haar ervaring deed ze op in Frankrijk en in het buitenland bij een domaine in Bourgogne en in Californië. In 2008, op haar 24e, bekwam ze 5 hectare in het gebied Crozes Hermitage en 8 hectare in de Collines Rhodaniennes productie zone en staat ze zij-aan-zij met papa Pierre.

Deze druif zit vaak in een blend maar hier dus 100% Rousanne, wat een potentieel! 8 maanden lagering op gedeeltelijk nieuwe eikenhoutenvaten geeft de wijn veel gewicht mee. Heerlijk rond en boterig toetsje.

Manar dos Seixas - Gallina de piel

Deze wijn is een eerbetoon aan de Galicische oorsprong van David Seijas, de oud sommelier van 's wereld beste restaurant; El Bulli. Zijn achternaam komt van de term Seixas, wat in het Portugees dappere duif betekent. Het wapenschild wordt vertegenwoordigd door 5 zilveren duiven op een groene achtergrond. Het Ribeiro-gebied staat vol met warmwaterbronnen die ze 'Manar' noemen in het Spaans. Deze wijn vertegenwoordigt dus de Manar van de Seixas. Proefnotitie van David: Aroma's van citroen, perzik, Granny Smith-appels, Carballiño-suikerrietgebak, kamille en jasmijn.

Grands Annibals rosé - Domaine des Annibals - 2018

Dit is de top-cuvée van een top wijnkasteel uit de Provence en zeer beperkt beschikbaar door de superkleine oplage. Gemaakt van 40% Syrah, 40% Cinsault & 20% Grenache. Perfect lichtroze kleur zoals je mag verwachten van een rosé uit dit gebied. Biologisch.

Negre Franc - Pardas, Penèdes - 2014

Hou jij van stevige Bordeaux-stijl wijnen? Dit is misschien wel je nieuwe liefde! Deze kleine wijnboer maakt fabuleuze wijnen op nog geen uur rijden van Barcelona. In de blend zit Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Sumoll. De laatste is een lokale druif waar je waarschijnlijk nooit van hebt gehoord. Deze wijn is op de klassiek manier gemaakt en moet je dus niet te jong drinken maar de 2014 is er helemaal klaar voor! Een jaar opvoeding op kleine Franse houtenvaten, gecertificeerd biologisch dit is zoveel wijn voor zijn geld!

Ook nieuwsgierig naar goede nieuwe wijnen?